- Serverar: 6-10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Detta är en lagom lite syrlig helt underbar dessert till alla sorter av huvudrätt, men helt ypperlig till fiskrätter.
Smakar helt underbart
Instruktioner
- Beredning:
- 1 Arbeta ihop pajskalet genom att ta smör/ margarin, socker och mjöl till en grynig massa.
2 Tillsätt äggulan och vattnet och gör till en deg
3 Tryck ut degen i en ca 24 cm i diameter pajform. Ställ in i kylen ca en halv timme.
4 Gör fyllningen genom att först vispa ägg o socker hårt, så det blir pösigt.
5 Rör ned vetemjöl, vaniljsocker och vispgrädde.
6 Riv både lime o citron och pressa ut saften och tillsätt detta till den fluffigt vispade smeten. Rör till det blir jämnt
7 Hälla smeten i pajskalet och trimma kanten på pajskalet
8 Grädda i ugnen i nedre delen 200 grader i ca 30 min. Låt svalna.
9 Precis innan servering strö över lite florsocker
- Servera gärna med vispgrädde.
Publicerat den
29 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar