Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrontårta med lime

 
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta är en lagom lite syrlig helt underbar dessert till alla sorter av huvudrätt, men helt ypperlig till fiskrätter. Smakar helt underbart

Ingredienser

Instruktioner

  1. Beredning:
  2. 1 Arbeta ihop pajskalet genom att ta smör/ margarin, socker och mjöl till en grynig massa. 2 Tillsätt äggulan och vattnet och gör till en deg 3 Tryck ut degen i en ca 24 cm i diameter pajform. Ställ in i kylen ca en halv timme. 4 Gör fyllningen genom att först vispa ägg o socker hårt, så det blir pösigt. 5 Rör ned vetemjöl, vaniljsocker och vispgrädde. 6 Riv både lime o citron och pressa ut saften och tillsätt detta till den fluffigt vispade smeten. Rör till det blir jämnt 7 Hälla smeten i pajskalet och trimma kanten på pajskalet 8 Grädda i ugnen i nedre delen 200 grader i ca 30 min. Låt svalna. 9 Precis innan servering strö över lite florsocker
  3. Servera gärna med vispgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.