Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrontiramisu

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Galet gott! Detta recept är anpassat för att göras portionsvis i små glas, självklart går det att göra i en storform, då kan man köpa ett eller två paket saviardokex. isället för sockerkakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stansa ut rundlar ur sockerkaksbotten, tänk på att glasen ofta är lite konformade, så hitta ett glas som passar i botten och ett annat som passar halvvägs upp. Stansa ut totalt 20 rundlar. Torka i ljummen ugn (100 grader) i en timmer eller så till de är helt torra.
  2. Riv zestet på citronerna och pressa ut saften. Vispa socker och äggulor fluffigt tillsätt citronzest och lite av citronjuicen samt mascarponeosten. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ihop ägggulesmeten och den vispade äggvitan, smaka av med lite citronsaft.
  3. Koka upp resterande citronjuice med sockret och doppa den de torkade sockerkaksrundlarna i citronlagen.
  4. Montera genom att lägga en doppad sockerkaksrundel i botten på glaset och fyll på med smet en omgång till.
  5. Det ser fint ut med ett blad citrommeliss på till serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.