Julgodis
Instruktioner
- Lägg chokladen i en liten bunke. Blanda grädde och smör i en liten tjockbottnad kastrull och rör om på svag värme tills smöret har smält. Koka upp, ta kastrullen av värmen och häll den heta vätskan över chokladen.
- Rör om med träsked tills chokladen har smält och smeten är slät. Rör ned sockerkakssmulor och citronskal.
- Låt svalna i kylskåp i 30 minuter tills smeten är fast nog för att kunna formas, och rör om då och då under tiden. Rulla små bollar av smeten, en rågad tesked åt gången.
- Bred ut den rivna chokladen på ett ark smörpapper. Rulla tryffelbollarna i chokladen så de blir väl täckta och lägg dem på ett fat. Ställ dem i kylskåp i 30 minuter eller tills de har fast konsistens. Kan förvaras i lufttät burk i kylskåp i upp till två veckor.
Publicerat den
23 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar