Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronyoghurttårta med marängbotten

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En jättegod tårta! Lagom syrlig och lagom söt!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Smörj och mjöla kanten. Vispa äggvitorna till skum med vinägern. Tillsätt strösockret lite i taget under fortsatt vispning till en fast maräng. Fördela marängsmeten i formen. Grädda längst ner i ugnen ca 1 ¼ - 1 ½ timme tills marängen är torr. Låt kallna.
  2. Citronyoghurtglass: Vispa äggulor och strösocker poröst. Vispa grädden. Blanda de uppvispade äggulorna, den vispade grädden, den turkiska yoghurten och det finrivna citronskalet (riv väldigt försiktigt, bara det allra yttersta av skalet). Smaka till sist av med pressad citron tills smeten är lagom syrlig.
  3. Häll smeten på marängen och ställ in i frysen i minst 3 timmar.
  4. Skiva jordgubbarna och lägg dem på tårtan och garnera eventuellt med några strimlor av citronskalet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.