En jättegod tårta! Lagom syrlig och lagom söt!!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Smörj och mjöla kanten.
Vispa äggvitorna till skum med vinägern. Tillsätt strösockret lite i taget under fortsatt vispning till en fast maräng. Fördela marängsmeten i formen.
Grädda längst ner i ugnen ca 1 ¼ - 1 ½ timme tills marängen är torr. Låt kallna.
- Citronyoghurtglass:
Vispa äggulor och strösocker poröst.
Vispa grädden. Blanda de uppvispade äggulorna, den vispade grädden, den turkiska yoghurten och det finrivna citronskalet (riv väldigt försiktigt, bara det allra yttersta av skalet).
Smaka till sist av med pressad citron tills smeten är lagom syrlig.
- Häll smeten på marängen och ställ in i frysen i minst 3 timmar.
- Skiva jordgubbarna och lägg dem på tårtan och garnera eventuellt med några strimlor av citronskalet.
Publicerat den
13 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar