Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citruscouscous med grillade räkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lät gott så vi vill ha det till middag i veckan o eftersom jag gör matlistan här på matklubben så vill jag helst ha receptet inlagt här med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa apelsinerna. Blanda saften med couscousgrynen, olivolja och salt. Ställ grynen att svälla i ca 15.min.(Blir det överflödigt med apelsinsaft. Strö över extra couscous och låt stå ytterligare)
  2. Skala och tärna gurka, avokado och mango. Skiva salladslöken och hacka den färska kryddan. Blanda alla ingredienserna med couscousen.
  3. Rosta mandel: 1 dl oskalad mandel kokas i ca 5 minuter i 1 dl vatten och 2 tsk salt. Sila upp och rosta i ca 5 minuter i het panna. Grovhacka mandeln.
  4. Grillade räkor: Tina räkorna. Marinera räkorna i honung, pressad vitlök, saften från citronen, salt, paprikapulver och peppar ett par minuter. Stek snabbt i het olivolja så att de får lite färg.
  5. Lägg upp på stort fat och toppa med de grillade räkorna och den grovhackade mandeln. Servera honungsyogurten till som sås till. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Buspippi 26 mars 2011

    Vi åt det till middag i måndags. Jag tyckte att det var toppen gott men tyvärr var jag den enda i familjen som gillade det. Så det får bli en vanlig lunch sen när jag är föräldraledig och det bara är jag o bebisen hemma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.