Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrusdoftande nektarinkaka

 
Skriv ut

Den här snabba efterrättskakan är helt enkelt gudomlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Gör fyllningen så här: Blanda 350 g strösocker med maizenan i en stor bunke. Kärna ur nektarinerna och skär dem i 1½ cm tjocka skivor. Häll nektarinerna och citronsaften i bunken. Rör om försiktigt så att frukten täcks av sockerblandningen.
  2. Smörj en pajform, diameter 24 cm, och häll i frukten. Ställ in formen i ugnen och grädda i ca 10 minuter, eller tills frukten blivit het.
  3. Gör kaksmeten så här: Blanda 3 msk strösocker, mjöl, bakpulver, citronskal och salt i en bunke. Tillsätt smöret och blanda till en grynig massa. Tillsätt sakta filmjölken tills allt har blandats, det skall vara lite klumpar i smeten.
  4. Klicka ut smeten över frukten och strö 1 msk socker över kakan. Grädda i 25 minuter eller tills fyllningen bubblar och kakan är gyllenbrun.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.