Den här snabba efterrättskakan är helt enkelt gudomlig.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader. Gör fyllningen så här: Blanda 350 g strösocker med maizenan i en stor bunke. Kärna ur nektarinerna och skär dem i 1½ cm tjocka skivor. Häll nektarinerna och citronsaften i bunken. Rör om försiktigt så att frukten täcks av sockerblandningen.
- Smörj en pajform, diameter 24 cm, och häll i frukten. Ställ in formen i ugnen och grädda i ca 10 minuter, eller tills frukten blivit het.
- Gör kaksmeten så här: Blanda 3 msk strösocker, mjöl, bakpulver, citronskal och salt i en bunke. Tillsätt smöret och blanda till en grynig massa. Tillsätt sakta filmjölken tills allt har blandats, det skall vara lite klumpar i smeten.
- Klicka ut smeten över frukten och strö 1 msk socker över kakan. Grädda i 25 minuter eller tills fyllningen bubblar och kakan är gyllenbrun.
Publicerat den
12 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar