- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Färskpressad juice är oslagbar både när det gäller smak och vitaminhalt. Förutom nypressad juice från granatäpplen, innehåller den här drinken fyra olika citrusfrukter – en riktig C-vitaminkick!
Instruktioner
- 1 Förbered först spetten till garneringen. Skölj kumquatsen. Vispa äggvitan till ett fast skum tillsammans med pärlsockret. Skölj citron och lime och skär frukterna i tunna skivor.
2 Lägg en klick äggvita på varje kumquat och varva kumquatsen med citron- och limeskivor på spetten. Förvara spetten kallt fram till servering.
- 3 Halvera granatäpplena och pressa ut saften. Sila granatäppelsaften. Pressa apelsinerna.
- 4 Lägg 3 isbitar i vart och ett av 4 glas. Häll granatäppelsaften i glasen. Luta glasen och häll försiktigt i apelsinjuicen, så att de båda juicerna inte blandas genast. Fyll upp glasen med mineralvatten. Lägg fruktspetten på glasen och servera.
- Tips
Lägg både granatäpplen och apelsiner i kylen 1 tim innan de ska användas, så att juicen är väl kyld från början.
- Receptvariant
Granatäppeldrink med tequila: Krossa isen innan den läggs i glasen och häll på 4–6 cl tequila. Följ receptet i övrigt.
Publicerat den
7 februari 2008
Skriv kommentar