Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrusdrink med granatäppelsaft

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Färskpressad juice är oslagbar både när det gäller smak och vitaminhalt. Förutom nypressad juice från granatäpplen, innehåller den här drinken fyra olika citrusfrukter – en riktig C-vitaminkick!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1 Förbered först spetten till garneringen. Skölj kumquatsen. Vispa äggvitan till ett fast skum tillsammans med pärlsockret. Skölj citron och lime och skär frukterna i tunna skivor. 2 Lägg en klick äggvita på varje kumquat och varva kumquatsen med citron- och limeskivor på spetten. Förvara spetten kallt fram till servering.
  2. 3 Halvera granatäpplena och pressa ut saften. Sila granatäppelsaften. Pressa apelsinerna.
  3. 4 Lägg 3 isbitar i vart och ett av 4 glas. Häll granatäppelsaften i glasen. Luta glasen och häll försiktigt i apelsinjuicen, så att de båda juicerna inte blandas genast. Fyll upp glasen med mineralvatten. Lägg fruktspetten på glasen och servera.
  4. Tips Lägg både granatäpplen och apelsiner i kylen 1 tim innan de ska användas, så att juicen är väl kyld från början.
  5. Receptvariant Granatäppeldrink med tequila: Krossa isen innan den läggs i glasen och häll på 4–6 cl tequila. Följ receptet i övrigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.