Pastarätt med krispig fänkål och fräscha citrustoner.
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag men spara ca 1 dl av kokvattnet till såsen.
- Ansa, dela och strimla fänkålen. Spara fänkålsdillen.
skala och skiva vitlöksklyftorna, dela körsbärstomaterna.
Strimla kycklingfiléerna.
- Fräs vitlök och fänkål i 2 msk olivolja ca 2 minuter i en stekpanna. Blanda i tomaterna och fräs ytterligare ca 2 minuter. Tillsätt rivet citronskal. Krydda med salt och peppar.
Ta upp fräset och lägg åt sidan.
- Stek kycklingen runtom i 1 msk olivolja ca 5 minuter. Häll på kycklingfond, vispgrädde och pastavattnet. Låt koka ca 5 minuter utan lock. Blanda ner grönsakerna och låt allt bli varmt. Vänd ner hackad fänkålsdill.
- Servera den nykokta pastan med såsen. Toppa med riven parmesanost och mal över lite svartpeppar.
Publicerat den
22 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar