Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrusgravad lax

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 3 dagar
Skriv ut

Lättlagad, enkel och festlig förrätt som bör förberedas ett par dagar i förväg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Frys färsk lax minst 1 dygn i minus 20 grader.
  2. Skåra skinnsidan. Blanda socker, salt, peppar och rivet citrusskal.
  3. Strö ett tunt lager av blandningen på en plåt klädd med gladpack (plastfolie). Placera laxen med skinnsidan ner. Gnid in resten av citrus blandningen på ovansidan av laxen. Täck med gladpack.
  4. Låt stå i kylen ca 2 dygn. Vänd några gånger under tiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.