Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrusgrillad kyckling

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Smaken av sötstark honungssenap går bra ihop med frisk citron- och apelsinsaft. Servera de läckra kycklingbitarna direkt från grillen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör din egen honungssenap: Blanda 1½ msk dijonsenap och ½ msk flytande honung i en skål.
  2. Sätt på grillen och låt kolen bli nästan vit eller sätt ugnens grill på medelvärme. Dela kycklingen i 8 bitar. Skala och halvera vitlöksklyftan.
  3. Gnid in kycklingbitarna med vitlöken och strö på svartpeppar. Blanda citronsaft, honungssenap, apelsinsaft och soja i en skål. Blanda väl.
  4. Pensla kycklingbitarna med marinaden och lägg den på ett galler. Grilla 15 cm från värmen i 25 minuter tills bitarna inte längre är rosa. Vänd en gång och pensla med marinaden. Lägg upp på serveringsfat och bjud på den nygrillade rätten meddetsamma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.