Fläskkött får en mycket fin och god smak när det smaksätts med apelsin ochmandariner. Den lite söta apelsinsmaken tilltalar barnen.
Instruktioner
- Blanda ris och vatten i en kastrull. Koka upp, täck över och sätt ner värmen. Låt sjuda tills riset är färdigt, ca 40 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner kanel.
- Blanda under tiden ihop apelsinjuice, rörsocker, maizenamjöl, apelsinskal och ingefära. Blanda väl. Putsa grytbitarna och skär dem i 2½ cm stora kuber. Låt mandarinerna rinna av.
- Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på medelvärme. Lägg i köttet och bryn under omrörning tills det inte längre är rosa i mitten, ca 5 minuter. Lägg köttet åt sidan. Häll apelsinjuiceblandningen och mandarinerna i stekpannan och sjud upp under omrörning tills såsen tjocknar, ca 5 minuter. Blanda köttet med såsen och sjud i ca 4 minuter.
- Lägg upp riset på ett serveringsfat och lägg kött- och mandarinblandningen ovanpå. Servera genast.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar