Den möra och saftiga kycklingen kombinerar smakerna av citron, ingefära och soja, en riktig smaksensation.
Instruktioner
- Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull. Lägg kycklingen med bröstet upp i ett stort durkslag av metall. Häll det kokande vattnet sakta över kycklingen så att skinnet blir stramt. Låt vattnet rinna av kycklingen.
- Halvera citronerna och pressa ner saften i en skål. Lägg citronhalvorna, ingefäran och vitlöken inuti kycklingen och fäst ihop med en tandpetare. Lägg kycklingen i en stor skål med bröstet upp.
- Blanda vinäger, soja, socker och 3 msk vatten i en liten kastrull och koka upp. Häll såsen sakta över kycklingen. Låt kycklingen dra i marinaden 30 minuter, vänd den ofta och var försiktig så att inte skinnet spricker.
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett galler i en braspanna, eller ugnsfast form, till hälften fylld med vatten. Lägg kycklingen med bröstsidan upp på gallret och grilla i ugnen 70 minuter tills den är gyllene. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den vila 20 minuter innan den styckas.
Publicerat den
20 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar