Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citruskyckling med ingefära i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den möra och saftiga kycklingen kombinerar smakerna av citron, ingefära och soja, en riktig smaksensation.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull. Lägg kycklingen med bröstet upp i ett stort durkslag av metall. Häll det kokande vattnet sakta över kycklingen så att skinnet blir stramt. Låt vattnet rinna av kycklingen.
  2. Halvera citronerna och pressa ner saften i en skål. Lägg citronhalvorna, ingefäran och vitlöken inuti kycklingen och fäst ihop med en tandpetare. Lägg kycklingen i en stor skål med bröstet upp.
  3. Blanda vinäger, soja, socker och 3 msk vatten i en liten kastrull och koka upp. Häll såsen sakta över kycklingen. Låt kycklingen dra i marinaden 30 minuter, vänd den ofta och var försiktig så att inte skinnet spricker.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett galler i en braspanna, eller ugnsfast form, till hälften fylld med vatten. Lägg kycklingen med bröstsidan upp på gallret och grilla i ugnen 70 minuter tills den är gyllene. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den vila 20 minuter innan den styckas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.