Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citruslax i folie

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Underbar lax som smälter i munnen. Tar lite längre tid att tillaga, men det är det värt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg folie i en ugnsform som är minst lika stor som fisken. Foliebiten ska vara så stor att den går att vira runt laxen, det kan gå åt två bitar om folien inte är tillräckligt bred.
  2. Torka fisken med hushållspapper och lägg den med skinnet nedåt på folien. Strö flingsalt och peppar över köttet.
  3. Skiva citrusfrukterna i halvmånar och hacka de färska kryddorna. Lägg citrus och kryddor i en påse och massera allt så att smakerna blandas ordentligt. Fördela blandningen över fisken. Om du vill att rätten ska vara enligt LCHF, skiva 50 gram smör och fördela över laxen. Om inte, strunta i smöret! Vik in kanterna på folien över fisken, börja med kortsidorna och låt det vara lite luft mellan fisken och folien. Ställ in i ugnen lite längre ner än i mitten.
  4. Ta ut laxen ur ugnen efter ca 45 minuter för att se om den är klar (köttet är inte längre glansigt). Om inte, låt den stå inne i en kvart till i taget tills den är färdig.
  5. Servera direkt med en grönsallad, kanske lite kokt potatis och "Kall romsås med sweet chili". Recept finns hos mig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.