- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Underbar lax som smälter i munnen. Tar lite längre tid att tillaga, men det är det värt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg folie i en ugnsform som är minst lika stor som fisken. Foliebiten ska vara så stor att den går att vira runt laxen, det kan gå åt två bitar om folien inte är tillräckligt bred.
- Torka fisken med hushållspapper och lägg den med skinnet nedåt på folien. Strö flingsalt och peppar över köttet.
- Skiva citrusfrukterna i halvmånar och hacka de färska kryddorna. Lägg citrus och kryddor i en påse och massera allt så att smakerna blandas ordentligt. Fördela blandningen över fisken.
Om du vill att rätten ska vara enligt LCHF, skiva 50 gram smör och fördela över laxen. Om inte, strunta i smöret!
Vik in kanterna på folien över fisken, börja med kortsidorna och låt det vara lite luft mellan fisken och folien. Ställ in i ugnen lite längre ner än i mitten.
- Ta ut laxen ur ugnen efter ca 45 minuter för att se om den är klar (köttet är inte längre glansigt). Om inte, låt den stå inne i en kvart till i taget tills den är färdig.
- Servera direkt med en grönsallad, kanske lite kokt potatis och "Kall romsås med sweet chili". Recept finns hos mig.
Publicerat den
18 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar