Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrusmarinerad lax med gurka och rädisa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Fräsch förrätt som passar bra en varm sommarkväll

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg den på tallrikar.
  2. Skölj limen och apelsinen väl. Riv skalet och pressa juicen.
  3. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda med citrusskal, juice och 2 msk olivolja.
  4. Skala och halvera gurkan på längden. Kärna ur och tärna den. Skölj och strimla rädisorna. Blanda grönsakerna med marinaden.
  5. Fördela marinaden på laxskivorna. Marinera 5 minuter. Strö över flingsalt.
  6. Skör brödet i smala skivor och pensla med olivolja. Rosta i grillen. Krydda med peppar och garnera med dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.