Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrusmarinerat ostplock

 
  • Serverar: 5-10 portioner
Skriv ut

Förbered gärna detta dagen innan det ska serveras. Då hinner smakerna "gifta sig" med varandra

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Olja in paprikorna lätt. Rosta dem 10–15 minuter i ugnen, vänd dem då och då. Låt svalna. Skala, kärna ur och skär paprikorna i grova bitar.
  3. Borsta citronerna väl i ljummet vatten. Skala dem tunt med en potatisskalare. Strimla skalen grovt. Skär osten i tärningar, cirka 2 centimeter stora. Grovhacka örterna.
  4. Blanda olja och apelsinjuice till en marinad. Lägg ner oliver, paprika, citronskal och ost i marinaden. Låt stå och dra i några timmar före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.