Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrusmarmelad

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En lättgjord citrusmarmelad som görs med syltsocker, en av de mer genialiska uppfinningarna på senare tid tycker jag. Ur Allers nr 6/10.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta apelsinerna och citronerna noga. Finriv det yttersta skalet eller använd ett zestjärn. Dela frukten i halvor och pressa ur saften genom en sil, så att inte kärnorna kommer med.
  2. Blanda saft och skal med vatten i en gryta och låt koka under lock ca 10 minuter. Rör ned syltsockret och koka ytterligare 5 minuter under omrörning.
  3. Ta grytan från värmen och skumma marmeladen väl. Häll upp i varma, väl rengjorda burkar och förslut. Förvara svalt och mörkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.