Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrusmarmelad (Appelsinmarmelad)

 
Skriv ut

Syltsocker är smidigt att göra marmelad med. Det innehåller redan pektin som gör marmeladen stel; citronsyra som balanserar sötma och natriumbensoat som gör marmeladen hållbar. Använder du vanligt socker tillsätter du Melatin och/eller atamon själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skrubba frukterna. Skär i små bitar eller dela i klyftor som sedan körs i matberedaren en stund.
  2. Koka frukten i ca 30 min. Rör ner ev melatin och koka ytterligare någon minut. Rör ner sockret och låt koka upp ordentligt och låt koka kraftigt i ett par minuter. Tillsätt ev atamon enligt flaskans anvisningar.
  3. Häll på burkar och förslut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.