Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrusmarmelad i mikron

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Detta är ett snabbt och enkelt sätt att göra egen god marmelad på. Den är rik på både C-vitamin och fibrer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta frukten noggrant under rinnande varmt vatten. Skär dem med skalet på, i klyftor och sedan i tunna skivor. Lägg alltsammans i en rymlig form. Tillsätt vattnet. Täck formen och koka frukten. Rör ner sockret. Koka marmeladen utan att formen är täckt. Rör ut citronsyran i en aning vatten och blanda ned detta i marmeladen. Häll upp i rena burkar.
  2. Koka frukten på full effekt i 5-6 minuter. Koka marmeladen på låg effekt (defrost) i ca 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.