Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrusmarmelad med whisky

 
Skriv ut

För oss som gillar whisky.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta frukterna noga. Dela dem i halvor och pressa ur saften. Hacka skalet och fruktköttet fint med kniv eller i matberedare.
  2. Blanda saften och frukten med vatten i en gryta och låt alltsammans koka under lock i 10 minuter. Rör ner syltsockret och koka i ytterligare 5 minuter under omrörning. Tag grytan från värmen. Skumma marmeladen väl. Tillsätt eventuellt whisky.
  3. Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvaras svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.