Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citruspaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Surt och sött, pikant och välbekant förenas här i en frisk och fräsch citruspaj. Direkt tagen ur frysen är den härligt kall och svalkande en varm sommardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna. Blanda de krossade kexen eller småkakorna med strösocker och matfett till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och grädda den i 200 grader, 6-8 minuter. Låt bottnen svalna.
  3. Dela äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner 1-1½ dl strösocker i äggvitan. Rör ner lite åt gången så att det blir lättare att få det blandat.
  4. Vispa äggulorna med resten av strösockret samt det rivna skalet. Pressa i citronsaft. Vispa grädden till skum. Blanda sedan grädden, äggvitan och äggulesmeten försiktigt.
  5. Häll smeten i pajbottnen och sätt pajen i frysen 2-3 timmar. Ta fram pajen 15 minuter före serveringen och ta den ur formen.
  6. Garnera med apelsiner

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.