Surt och sött, pikant och välbekant förenas här i en frisk och fräsch citruspaj. Direkt tagen ur frysen är den härligt kall och svalkande en varm sommardag.
Instruktioner
- Smält matfettet och låt det svalna. Blanda de krossade kexen eller småkakorna med strösocker och matfett till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och grädda den i 200 grader, 6-8 minuter. Låt bottnen svalna.
- Dela äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner 1-1½ dl strösocker i äggvitan. Rör ner lite åt gången så att det blir lättare att få det blandat.
- Vispa äggulorna med resten av strösockret samt det rivna skalet. Pressa i citronsaft. Vispa grädden till skum. Blanda sedan grädden, äggvitan och äggulesmeten försiktigt.
- Häll smeten i pajbottnen och sätt pajen i frysen 2-3 timmar. Ta fram pajen 15 minuter före serveringen och ta den ur formen.
- Garnera med apelsiner
Publicerat den
28 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar