- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Frisk krämig paj som kan serveras som dessert eller till fikat
Instruktioner
- 1. Blanda snabbt samman pajdegen i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen anpassad till en form med löstagbar botten, ca 25 cm i diam, och lägg i.
Nagga och låt stå i kylen minst 30 min. Förgrädda skalet i 225 grader ca 10 min. Sänk värmen till 175 grader.
- 2. Blanda vatten socker, majsstärkelse samt skal och saft från citrusfrukterna. Sjud under omrörning tills fyllningen tjocknar. Dra kastrullen åt sidan och rör ner äggulorna en i taget. Rör sist ner grädden. Bred ut krämen i pajskalet och grädda i 175 grader, 25 - 30 min eller tills citronkrämen precis stelnat. Om den inte gör det: Ställ pajen svalt efter gräddningen då stelnar den
- 3. Servera den kall eller ljummen, toppa med nätt och jämt tinade eller färska hallon . Servera en klick vispad grädde till. Garnera ev med citronskivor.
Publicerat den
22 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar