Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citruspaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Den här citruspajen är något av det godaste jag ätit i efterrättsväg. Om man har ätit en tung middag och sen ska äta efterrätt så föredrar jag någonting som fräschar upp. Det gör den här pajen! Oftast har man nästan allting hemma, det enda du behöver köpa är citron, lime och vispgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt smöret bli rumsvarmt och rör i hop smör, mjöl och socker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden lätt och blanda i den. Rör i resten av ingredienserna och häll i pajformen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader, ca 30 min. Låt kallna (minst några timmar i kyl, gärna över natten). Garnera med limeskivor och sikta över florsocker.
  4. Servera med vispad grädde!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • look 6 augusti 2009

    Hejsan... Baka denna Citruspaj i dag...och det måste jag bara säga...att den var jätte god..så frisk. Den kommer jag att göra flera gånger...Tack för ett jätte fint recept !!! Det blir en 5 poängare för den !!! Kram Eva-Lena alias Look !!!

  • PaulaPudding 12 februari 2011

    Den här pajen är helt underbar. Frisk och härlig! Mina barn älskade den! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.