- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Jag är svag för pajer, det är säkert det. Receptet är från Allers nr 15-16, 2009.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Börja med pajskalet. Kör ingredienserna i matberedare till en deg och tryck ut i en smord pajform med löstagbar botten. Ställ formen i frysen 20 minuter. Grädda sedan pajskalet direkt från frysen ca 7 minuter. Låt svalna.
- Lägg gelatinbladen i blöt ca 10 minuter i kallt vatten. Blanda ricotta med lemon curd och florsocker. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i citronsaften. Blanda ned lemon curd-blandningen och bred ut fyllningen i pajskalet. Ställ i kylen 4 timmar.
- Skiva jordgubbarna och blanda försiktigt med sockret. Garnera pajen med jordgubbarna och servera.
Publicerat den
10 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar