Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrusrutor från Palermo

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Den spännande blandningen av citron, apelsin, lime och anisfrön gör kakorna till en liten smaksensation. Bakverket blir snabbt citrusälskarens favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt svalna.
  2. Vispa ägg, socker och salt pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt det smälta matfettet och mjölblandningen i äggvispet. Rör allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en bakpappersklädd, liten långpanna, ca 20x30 cm.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kontrollera med en provsticka att den är torr inuti, innan du tar ut den ur ugnen.
  5. Skölj citrusfrukterna i ljummet vatten. Riv skalet av dem och pressa ur saften.
  6. Blanda citrussaft och citrusskal med florsocker. Stöt anisfröna i en mortel och blanda med citruslagen.
  7. Skeda citruslagen över den heta kakan. Låt den kallna. Skär sedan kakan i 20 små rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.