Den spännande blandningen av citron, apelsin, lime och anisfrön gör kakorna till en liten smaksensation. Bakverket blir snabbt citrusälskarens favorit.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt svalna.
- Vispa ägg, socker och salt pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt det smälta matfettet och mjölblandningen i äggvispet. Rör allt till en slät smet.
- Häll smeten i en bakpappersklädd, liten långpanna, ca 20x30 cm.
- Grädda kakan mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kontrollera med en provsticka att den är torr inuti, innan du tar ut den ur ugnen.
- Skölj citrusfrukterna i ljummet vatten. Riv skalet av dem och pressa ur saften.
- Blanda citrussaft och citrusskal med florsocker. Stöt anisfröna i en mortel och blanda med citruslagen.
- Skeda citruslagen över den heta kakan. Låt den kallna. Skär sedan kakan i 20 små rutor.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar