Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrussallad i vanilj- och konjakslag

 
Skriv ut

Drinken Sidecar med apelsinlikör och konjak har inspirerat till den här citrussalladen. Mörk rom kan ersätta konjaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lag: Snitta vaniljstången på längden. Koka socker och vatten till en simmig lag. Lägg i vaniljstången. Tillsätt apelsinlikör och konjak. Låt kallna.
  2. Skala grapefrukt och apelsiner med en vass kniv ända intill fruktköttet. Skär ut hinnfria klyftor över en skål. Skala och skär clementinerna i bitar. Skär kumquatsen i tunna skivor.
  3. Häll över sockerlagen och låt stå svalt cirka 1 timma före servering. Servera med lättvispad grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.