Ett jättegott bröd...
Instruktioner
- Lös upp jästen i vattnet
- Tillsätt rågmjölet, sedan salt och vetemjöl.
- Arbeta degen i 5 minuter. Låt den jäsa ca: 15 minuter under bakduk.
- Skala och hacka vitlöken fint. Rör samman fyllningen.
- Knåda degen och dela den i 4 bitar. Kavla ut varje bit till en rektangulär platta, lika lång som din bakplåt och ca: 15cm bred.
- Bred ut 1 fjärdedel av fyllningen på varje degplatta och rulla samman den på längden. Lägg dem på bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 225 grader och låt brödet jäsa i ca: 40 minuter, skåra dem med en vass kniv eller rakblad.
- Grädda dem i ca: 20 minuter eller tills bröden fått fin färg. låt bröden kallna på galler utan bakduk.
- Servera till ett glas vin kanske? Eller som tillbehör under tiden som gästerna väntar på maten...
Publicerat den
10 januari 2008
Skriv kommentar