Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cittranbröd

 
Skriv ut

Ett jättegott bröd...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet
  2. Tillsätt rågmjölet, sedan salt och vetemjöl.
  3. Arbeta degen i 5 minuter. Låt den jäsa ca: 15 minuter under bakduk.
  4. Skala och hacka vitlöken fint. Rör samman fyllningen.
  5. Knåda degen och dela den i 4 bitar. Kavla ut varje bit till en rektangulär platta, lika lång som din bakplåt och ca: 15cm bred.
  6. Bred ut 1 fjärdedel av fyllningen på varje degplatta och rulla samman den på längden. Lägg dem på bakplåtspapper.
  7. Sätt ugnen på 225 grader och låt brödet jäsa i ca: 40 minuter, skåra dem med en vass kniv eller rakblad.
  8. Grädda dem i ca: 20 minuter eller tills bröden fått fin färg. låt bröden kallna på galler utan bakduk.
  9. Servera till ett glas vin kanske? Eller som tillbehör under tiden som gästerna väntar på maten...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.