Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clafoutis med jordgubbar och basilika

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Frisk basilika i en klassisk fransk dessert som påminner om lyxig ugnspannkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Halvera jordgubbarna och blanda dem med basilika, limeskal och lite av sockret. Vispa ägg, resten av sockret, vaniljsocker och salt. Vispa i mjöl och grädde.
  3. Häll smeten i en smord, ugnssäker form. Lägg i jordgubbarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  4. Servera kakan ljummen med vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sigvaldsdotter 22 mars 2012

    Detta låter intressant, skall jag absolut prova. Men 1 1/2 hackad basilika? Är det 1 1/2 msk? Dl? Kruka? :o Tacksam för svar. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.