Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clafoutis med plommon

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den här desserten liknar snarare en pudding än en kaka eller paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera och kärna ur plommonen. lägg dem i en ugnssäker form. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjölet och vispa till en klumpfri smet. Vispa i mjölk och grädde och häll smeten över plommonen. Strö över mandelspån.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter, tills smeten har stelnat och fått fin färg. Servera clafoutin ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.