Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clam Chowder

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En mycket god soppa för alla som tycker om musslor. Den är dessutom "matig" då den innehåller potatis! Det vattnas i munnen när jag tänker på den!

Ingredienser

Instruktioner

Skär bort svålen på fläsket, skär eller klipp sedan skivorna tvärs över i strimlor. Skala och hacka löken. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Låt lök och fläsk fräsa tillsammans ett par minuter, utan att ta färg. Rör ner potatistärningarna, sätt till vatten, buljongtärningar och spadet från musslorna. Krydda med peppar och timjan. Sjud under lock i ca 20 minuter. Under tiden skållas tomaterna (ej nödvändigt) och skärs i bitar. Paprikan kärnas ur och strimlas. Sätt till när soppan kokat i 20 minuter och låt den sjuda ytterligare 5-6 minuter. Sätt till grädden, smaka av, eventuellt behövs salt och mer peppar. Blanda ner musslorna, koka upp men låt inte koka mer, då blir musslorna sega. Strö över hackad persilja och servera med grovt bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • TweetyPie 8 april 2008

    Jag har en variant på det här receptet, o det är såååå gott! Förvånad att receptet inte blivit sparat en enda gång! Här får du fem stjärnor av mig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.