Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Classic cheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Hur god som helst! Och kul och göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa eller mixa kexen fint.
  2. Smält smöret och rör ner i smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter.
  3. Vispa ihop kesellan, ägg och socker till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 25-30 min. Låt kakan svalna i minst 15 minuter.
  4. Blanda ihop créme fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut det på kakan och grädda ytterligare 15-20 min. Låt kakan kallan. Garnera med jordgubbar.
  5. Sås: (ej nödvändig) . Mixa jordgubbar, socker och citronsaften.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gunjo53 6 april 2009

    Hej, jag bjöd på denna goda cheesecake i helgen och den blev godkänd, nu vill de ha receptet inför påskhelgen. Jag kan verkligen rekommendera denna!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.