Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clementinpaj med pinjenötter och lättvispad grädde

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Clementinerna kokas länge med skalet kvar och mixas sedan, vilket ger pajfyllningen en fyllig god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj clementinerna noga i ljummet vatten och ta bort blomfästerna. Lägg dem, med skal, i en stor kastrull med vatten. Koka clementinerna under lock i ca 2 timmar.
  2. Skär smöret i tärningar till pajdegen och blanda med florsocker, mjöl, vaniljsocker och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen i kylen i ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Halvera clementinerna. Peta ut kärnorna och mixa clementinerna med skalet kvar grovt i en matberedare. Finriv mandelmassan och blanda med smör, ägg och de mixade clementinerna. Vänd i mjölet.
  6. Lägg fyllningen i pajskalet, jämna till ytan och strö över pinjenötterna. Grädda mitt i ugnen 40-45 minuter, tills pajen är gyllenbrun och fyllningen har stannat. Låt pajen svalna.
  7. Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.