Clementinerna kokas länge med skalet kvar och mixas sedan, vilket ger pajfyllningen en fyllig god smak.
Instruktioner
- Skölj clementinerna noga i ljummet vatten och ta bort blomfästerna. Lägg dem, med skal, i en stor kastrull med vatten. Koka clementinerna under lock i ca 2 timmar.
- Skär smöret i tärningar till pajdegen och blanda med florsocker, mjöl, vaniljsocker och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen i kylen i ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Halvera clementinerna. Peta ut kärnorna och mixa clementinerna med skalet kvar grovt i en matberedare. Finriv mandelmassan och blanda med smör, ägg och de mixade clementinerna. Vänd i mjölet.
- Lägg fyllningen i pajskalet, jämna till ytan och strö över pinjenötterna. Grädda mitt i ugnen 40-45 minuter, tills pajen är gyllenbrun och fyllningen har stannat. Låt pajen svalna.
- Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
1 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar