Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clementinsorbet med kattungor och Drambuie

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fräsch sorbet som toppas med örtlikören Drambuie. Serveras med knapriga kattungor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kattungor: Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret i bitar. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Rör i lite i taget av äggvitan. Sikta mjölet och vänd ner i smeten tillsammans med citronskalet.
  2. Lägg smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut längder, 6-7 cm långa på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten innan de lossas och sedan får kallna.
  3. Sorbet: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp vatten, socker och glykos. Ta kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinbladet och smält det i den varma sockerlagen. Häll i clementin- och citronsaft. Låt kallna. Frys blandningen i glassmaskin.
  4. Fördela sorbeten i frostade glas och häll på Drambuie. Servera kattungorna till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.