Sätt ugnen på 175 grader. Rosta brödskivorna och låt dem svalna. Stek baconskivorna i ugnen tills de är knapriga.
Finhacka rödlök, vitlök, tomat, koriander, mynta och chili och lägg i en skål. Skala, dela och kärna ur avokadorna och mosa dem med en gaffel. Häll över limesaften och blanda till ett mos. Rör ner moset i lök och tomatblandningen och smaka av med salt och peppar.
Lägg ca 1 msk gaucamole på varje laxskiva och vik ihop varje skiva 2 gånger till ett fyrkantigt paket. Lägg 2 skivor bacon på varsin brödskiva, laxpaketen ovanpå och överst de andra brödskivorna. Dela varje sandwich diagonalt i två trekantiga bitar och servera med rotfruktschips och en sallad.
Rotfruktschips: Skala rotfrukterna och skiva dem så tunt som möjligt med exempelvis en osthyvel. Lägg skivorna i kallt vatten i tio minuter, rödbetan för sig och svartrötterna för sig. Låt dem rinna av och klappa dem torra med hushållspapper. Skiva kronärtskocksbottnarna tunt.
Fritera till sist skivorna gyllenbruna, i oljan på medelhög värme i 3-4 minuter. Låt chipsen rinna av på hushållspapper, strö över florsocker, salta och peppra. Servera till sandwichen.