Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Coca cola marinerad älgstek

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut

Fått detta recept av min syster vet ej var hon har fått ta i det Men jag kan säga att det är jätte gott.

Ingredienser

Instruktioner

Låt älgsteken ligga i marinaden i 4 timmar men helst över natten. Ta upp en från marinaden och bryn den runt om i en stekgryta. När det är gjort så häll över marinaden. Låt den små puttra i 2 tim i marinaden. Sås kan man koka på marinaden efter smak och tycke. Ta upp köttet sen och skär det i skivor servera med sås, potatis och gräna en grönsallad

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • anluk 21 september 2009

    Så mört och gott köttet blev. Super!!! kommer nog använda marinaden även till andra stekar. Hade i lite mer vatten när vi puttrade köttet på spisen. Såsen blev ju gudomlig med stekskyn.

  • anluk 11 oktober 2009

    Gjorde marinaden till hel fläskkotlett igår. Blev kanongott det oxå:) Tack ännu en gång för en kanonmarinad som kommer delas ut till släkten (alla vill ha den). Tycker det är så smidigt eftersom maten faktiskt sköter sig själv.

  • tjockajag 18 januari 2010

    Jätte gott. Jag tillsatte oxå mera vatten när jag skulle koka köttet. Mört o fint.

  • basarne 23 januari 2010

    Hej! Jag ska bjuda far och mor på söndagsstek och har gjort stek efter detta recept förut och alla som åt tyckte det va en hitt.... I morgon får vi höra vad far och mor tyckte!!!! Mvh Hudik

  • Born61 15 april 2010

    Hade hört att man marinerade i coca cola,så jag var väldigt skeptisk till att prova, men sån tur var vågade jag testa och det är något jag absolut kommer att göra om. Mycket gott!

  • Gottetrollet 22 augusti 2010

    Jag och min sambo tillagade en älgstek för första gången i dag och använde detta receptet och det blev jättegott!

  • tipp 30 september 2010

    Detta måste ja bara testa:)

  • haggeryda 12 december 2010

    Bra recept! Har problem med älg ibland att det blir för torrt,denna gången blev det inte det!!!!!!! MUMS

  • Lofhaugen 4 mars 2011

    Jag har gjort både älgstek, fransyska och hel fläskkarré med cocacola och allt blir lyckat. Jag har aldrig marinerat köttet innan utan bara brynt det och hällt på cola och kryddor så jag tror man kan utesluta marineringsdelen. Däremot tycker jag att rosmarin och lite vitlök förhöjer smaken på steken - prova!

  • Cilka 4 november 2011

    Har nu lagt min älgstek i marinaden, ska bli kul att testa ditt recept, men jag undra, steken ligger i nät, kan jag steka den sådan eller ska nätet bort?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.