Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Coca Cola Zero cheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Absolut något för coca cola och cheesecake fantaster!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen och blanda smulorna med margarinet. Tryck ut kexmassan i en springform, ca 22-23 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt färskost, crém fraiche, citronskal- och saft. Vispa smeten smidig. Tillsätt rom essensen (har du äkta rom hemma, kan du byta ut essensen med den "efter eget tycke och smak") och vispa om.
  3. Häll upp vattnet i en stor mugg och lägg i gelatinpulvret. Låt pulvret stå och svälla några minuter. Lös sedan upp pulvret genom att ställa muggen i en kastrull med hett vatten.
  4. Häll i gelatinblandningen i smeten under fortsatt vispning. Häll ostsmeten i springformen och låt cheesecaken stå kallt i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten.
  5. Då cheesecaken ska serveras pudra över kakaopulver eller pynta med chokladströssel.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Essa83 2 december 2009

    Verkar som receptmakaren tagit fel på centiliter och milliliter, men som min pojkvän sa så skulle han grna äta en kaka med en hel flaska rom i :P

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.