Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Coca colamarinerad fläskkarré

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Såsen som görs på marinaden är en klar höjdare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg köttet i dubbla plaståsar och häll på marinaden. Marinera 12-24 tim. Vänd köttet några gånger under tiden.
  2. Bryn köttet runt om i en stekgryta och salta, men se upp med värmen, eftersom det söta, lätt blir bränt. Lägg fläskkarrén med den köttiga sidan neråt i stekgrytan och häll över det mesta av marinaden.
  3. Låt steken puttra i ca 45 minuter. Vänd den sedan och stick i en köttermometer. Tillsätt resten av marinaden efter hand under stekningen.
  4. Stek tills termometern visar 80-85 grader. Ta upp steken och låt den vila medan såsen görs.
  5. Sila skyn och späd med buljong så att det blir 4 dl. Koka upp, skaka samman vetemjöl och grädden och vispa ner redningen i såsen. Koka såsen i 4-5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  6. Skär loss köttet från benen och skär det i skivor. Servera med såsen samt med grönsaker och ex. klyftpotatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • s-80 29 mars 2009

    Mycket annorlunda smak men väldigt gott

  • anluk 8 november 2010

    Sorry, inget som föll oss i smaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.