Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

En stek med en god sås och potatisgratäng och sallad till, alltid uppskattat hos mig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg allt i en gryta och låt det sjuda under lock på svag värme 1½ - 2 tim. Vänd köttet under tiden, låt köttet ligga kvar efter kokningen i 20 min. Sila spadet och vispa ut i mjöl och grädde.
  2. Skiva köttet i tunna skivor och ät med potatis eller gratäng och en god sallad

Kommentarer (4)

  • Heisjo 6 mars 2008

    Underbart gott!! Vilken sås det blev. Det enda jag lade till var lite vinbärsgele i såsen för sötmans skull och så lät jag köttet koka 2 timmar trots att jag bara hade 1 kg kött. Hoppas fler kommer smaka!

  • The_mama97mia 14 juli 2008

    Detta brukar jag göra med porter, som ju är ett sött mörkt öl, och jag instämmer, såsen är så god att man vill dricka den.... Min erfarenhet är också att man vinner på att låta spadet/skyn koka ihop (reducera) innan det blir såsmaking... En klar favorit.

  • anders58 12 mars 2009

    Vad för slags kött ska man ha?? Och ska man äta den kall?? Eftersom man ska vänta 20 minuter sen göra såsen, då lär väl köttet svalna?

  • Bappi 6 januari 2013

    Detta recept är bäst av de två som finns/kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.