Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Coccoskaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En annorlunda, god och saftig kaka med cocosmjölk. Passar fint med glass eller frukt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en sockerkaksform och täck med ströbröd eller grahamsmjöl.
  3. Rör samman cocosmjölk och socker. Vispa i äggen. Blanda mjöler, bakpulver och 1 dl cocosflingor i en bunke och rör ner i smeten.
  4. Slå i formen och baka av i 175 grader i 50-60 minuter. Känn med en sticka när kakan stannat.
  5. Stjälp upp den varma kakan på galler och täck ytan med grovhackad choklad. När chokladen smält penslar eller brer du ut den och dekorerar genom att strössla på 1/2 dl cocosflingor.
  6. Kakan smakar bra ljummen, men vinner i smak om den vilar i kyl över natten. Servera i tunna skivor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.