Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cochinito borracho (Berusad gris)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Spanien har sin Cerdo borracho, Italien sin Maiale ubriaco och Mexico sin Cochinito borracho. Alla recept är olika, men jag föredrar det som jag känner till från mitt hem i Mexico.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i kuber på ca 3x3 cm. Hacka löken grovt. Skär vitlöken i tunna skivor. Strimla paprikan. Skär morot och blekselleri i lika stora bitar, ca 1x1 cm.
  2. Stek löken lätt i en gryta, bara så att den blir mjuk. Lägg i blekselleri, vitlök, morot och zucchini som får steka med ett par minuter.
  3. OBS: Paprikan skall inte vara med ännu!
  4. Stek köttet i en stekpanna till det får vacker färg runtom. Lägg över köttet i lökgrytan. Häll nu i resten av ingredienserna UTOM CHORIZON OCH PAPRIKAN.
  5. Låt koka upp och sänk värmen, smaka av och låt den småkoka i ca 1½-2 timmar. Se upp så att det inte kokar torrt.
  6. När grytan känns färdig lägger man i chorizon, som man skurit i slantar. och paprikan. Låt det småkoka i ytterligare 10-15 minuter.
  7. Servera med kokt potatis eller kokt ris och ett gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • perimexiko 28 juni 2008

    Hej Julia, det ser fantastiskt gott ut ditt recept. Lite tveksam om balsamvinägern i ett mexikansk recept även om det blir gott, kan du godkänna vanlig vinäger plus lite, lite piloncillo (råsocker)?

  • BrittSmevold 4 oktober 2009

    Uppskattad gryta (av vuxna). Hittade dock inte chipoltlepasta men det blev gott ändå. Kommer troligen göra den igen som en bjudrätt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.