- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Spanien har sin Cerdo borracho, Italien sin
Maiale ubriaco och Mexico sin Cochinito borracho.
Alla recept är olika, men jag föredrar det som jag
känner till från mitt hem i Mexico.
Instruktioner
- Skär köttet i kuber på ca 3x3 cm. Hacka löken grovt. Skär vitlöken i tunna skivor. Strimla paprikan. Skär morot och blekselleri i lika stora bitar, ca 1x1 cm.
- Stek löken lätt i en gryta, bara så att den blir mjuk. Lägg i blekselleri, vitlök, morot och zucchini som får steka med ett par minuter.
- OBS: Paprikan skall inte vara med ännu!
- Stek köttet i en stekpanna till det får vacker färg runtom. Lägg över köttet i lökgrytan. Häll nu i resten av ingredienserna UTOM CHORIZON OCH PAPRIKAN.
- Låt koka upp och sänk värmen, smaka av och låt
den småkoka i ca 1½-2 timmar. Se upp så att det inte kokar torrt.
- När grytan känns färdig lägger man i chorizon, som man skurit i slantar. och paprikan. Låt det småkoka i ytterligare 10-15 minuter.
- Servera med kokt potatis eller kokt ris och ett gott bröd.
Publicerat den
14 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Julia, det ser fantastiskt gott ut ditt recept. Lite tveksam om balsamvinägern i ett mexikansk recept även om det blir gott, kan du godkänna vanlig vinäger plus lite, lite piloncillo (råsocker)?
Uppskattad gryta (av vuxna). Hittade dock inte chipoltlepasta men det blev gott ändå. Kommer troligen göra den igen som en bjudrätt.