Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Coconutpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna goda paj har ett kryddigt skal och är fylld med kokoskräm smaksatt med rom. Pajen är god att servera till kaffet efter en karibisk eller asiatisk middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker och matfett skuret i bitar i en bunke. Tillsätt äggulan och kryddorna. Blanda snabbt samman till en deg.
  2. Platta ut degen något. Linda in den i plastfolie. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Gör fyllningen. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Vispa äggulor och florsocker pösigt, smaksätt med rom. Rör i kokosmjölken. Vispa grädden hårt.
  4. Ta upp gelatinbladen. Smält dem i vattenbad eller i mikron.
  5. Häll gelatinlösningen i en tunn stråle ner i smeten under omrörning. Rör ner grädden.
  6. Kavla eller tryck ut degen i en veckad pajform, ca 27 cm i diameter. Degen ska gå upp på kanten och in i veckan. Lägg en aluminiumfolieremsa runt kanten.
  7. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Ta bort remsan. Grädda pajen ytterligare ca 5 minuter. Låt den svalna. Fyll pajen med kokosfyllning. Släta till ytan.
  8. Gör garneringen. Rosta kokosflingorna i en torr, het stekpanna. Garnera pajen omväxlande med kokos och strössel, så att det blir mörka och ljusa rader.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.