Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cocoskaka

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här receptet fanns publicerat i Aftonbladet i höstas. Jättegod kaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten blandat med vatten. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant. Ställ nederst i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda socker och äggulan. Låt sjuda till det blir lagom tjockt. Tag av kastrullen och rör ner vaniljsockret. Bred på glasyren på den varma kakan och strö över kokosflingorna.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • skaningen_40 12 april 2008

    Mycket god och lättgjord. Inte många kalorier..... :-)

  • Annlis 19 maj 2008

    Väldigt god kaka och dessutom lättgjord. Så tack för receptet, återkommer efter fler recept.

  • Carro67 7 september 2008

    Cocoskakan blev populär när jag bjöd på den. Jag bröade formen med kokos och jag bytte ut vattnet mot mjölk istället.

  • maggan123 20 november 2008

    Den här kakan kallas även silviakaka,jag har bakat denna kaka ofta,den är enkel och underbart god.MVH. maggis123

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.