Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cocospudding

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En rolig variant på gammaldags rispudding som du kan servera med saftsås, sylt eller färska bär. En annan fördel är att denna efterrätt är helt laktosfri om du byter ut smöret mot margarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Medelgod ugnsvärme, 200-225°
  2. Koka upp vatten och smör och lägg i risgrynen. Låt dem koka på svag värme tills vattnet kokat in. Späd med kokosmjölk och låt gröten koka tills grynen är mjuka, cirka 30 minuter. Rör om då och då.
  3. Blanda ner äggen och det rivna skalet. Smaksätt med salt och socker.
  4. Smörj 6 portionsformar som rymmer 1 dl eller en eldfast form. Strö farinsocker i botten.
  5. Häll i smeten och grädda i medelgod ugnsvärme, cirka 30 minuter.
  6. Låt puddingen svalna eller kallna innan den stjälps upp. Servera med saftsås, sylt eller färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.