Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cointreauflamberad fruktkompott

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

God dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala frukterna. Skiva bananen, plocka clementinerna i klyftor och skär äpplena i klyftor. Hetta upp en stekpanna och tillsätt frukterna och apelsinjuice. Låt koka ca 5 minuter. Rör om då och då. Tillsätt vaniljsocker. Häll i Cointreau och tänd genast på med en tändsticka. Tänk på att inte ha igång spisfläkten då du flamberar. Ha ett lock nära till hands ifall lågorna blir för stora.
  2. Lägg fruktkompotten i portionsskålar och toppa med vaniljsås. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.