Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cointreaufyllda vaniljmacarons

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Tala om goda koditoribakelser !!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 170 grader. Skålla och mal mandeln. Obs: det skall bli 67 gram.
  2. Blanda med florsockret och sikta med en sil på till exempel ett bakplåtspapper. Skrapa ur vaniljstången. Vispa äggvita, socker, citronsaft och den urskrapade vaniljen och citronsaft till maräng. Blanda i mandeln och florsockret och rör ihop med en slickepott tills det blir "glansigt".
  3. Lägg massan i en spritspåse med tyll med ca 1 centimeters öppning. Det går att spritsa utan tyll, men då blir de inte lika runda och fina i formen. Spritsa ut massan i små rundlar, ca 3 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem stå och torka ca 25 minuter innan de bakas i 170-gradig ugn 7–8 minuter. Känn efter om de är färdiga genom att försiktigt lyfta dem från pappret. Lossnar de inte behöver de bakas en liten stund till. De skall vara lite sega inuti.
  4. Gör cointreaufyllningen. Blanda ihop mandelmassa, smör och lite apelsinjuice. Konsistensen skall vara ganska fast, ungefär som smör. Smaksätt med likör. Lägg ihop makaronerna två och två med fyllning emellan. Vill man kan man smaksätta mandelmassan med annat, t ex lite konjak eller pistasch.

Kommentarer (2)

  • kallekula2 5 februari 2009

    Hej, Om man inte hinner eller kan baka själv - kan man köpa dem någonstans (i Stockholm)? :-)

  • Jonasg1 28 juni 2009

    Jajmensan, finns på Riddarbageriet, Riddargatan i Stockholm.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.