Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cokladbiskvier

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Himmelskt goda kakor! Inte så svåra att göra men imponerar desto mer på gästerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 - 200 grader
  2. Bottnarna: Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet. Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.
  3. Fyllningen Rör ihop rumsvarmt fett, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.
  4. Glasyren Smält blockchokladen. Blanda ner ev fett. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av. Ställ kakorna kallt.
  5. Chokladbiskvier går bra att frysa.

Kommentarer (2)

  • bakfreddie 15 april 2009

    greaaaaaat recept, alla våra vänner älskarrtt!!!!!

  • abkn 20 augusti 2009

    Perfekta till festligheter de är väldigt uppskattade:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.