Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Colabröd i Korg

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett Grovt och gott bröd, som man lätt kan baka om man har lite Coca Cola kvar...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke eller hushållsmaskin. Rör ut den i lite av colan. Tillsätt resten av colan, olja, salt, sirap, ättika, potatismjöl, rågmjöl och vetemjöl special. Arbeta kraftigt ihop till en jämn och smidig deg.
  2. Ta sen upp degen på mjölad arbetsbänk och forma den till en rund bulle. Mjöla en rund, ganska stor brödkorg och lägg i degen med den jämna sidan nedåt. Låt jäsa under bakduk ca 1 timma.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp brödet på en plåt med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen 15 min, sänk tempen till 175 grader och grädda ytterligare 35 min. Ta ut brödet och låt det kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.