Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Colindas födelsedagstårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Denna tårta kräver en del tid, men det är det värt. Går att förbereda ganska mycket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här Sockerkaksbotten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det försiktigt i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175° varm ugn i ca 40 minuter. När bottnarna har svalnat så skär av ett lock, ca 1⁄3 av kakan. Lägg ihop dessa två bottnar till en botten. Skär ut sockerkaksbottnarna till samma storlek som marängbottnarna.
  2. Marängbotten: Gör 3 bottnar i 3 olika storlekar. Rita ut måtten i önskad storlek på bakplåtspapper: ca 23 cm, 17 cm och 10 cm i diameter. Grädda de två mindre på samma plåt så kan alla gå in i ugnen samtidigt. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt hälften av sockret och fortsätt vispa. Vänd ner det sista sockret. Spritsa eller bred ut marängmassan på rundlarna av bakplåtspappret på två plåtar. Grädda bottnarna i 125° varm ugn i ca 1 timme. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.
  3. NeverStop grädde: Hacka Neverstop´en till minde bitar. Blanda ner detta i den vispade grädden
  4. Hallongrädde: Tina frysta hallon något. Vispa grädde och socker löst. Tillsätt hallonen och fortsätt vispa till fast grädde.
  5. Bred Neverstop grädde på den störta och den minsta sockerkaksbottnen. Lägg in i frysen. Bred hallongrädde på mellanbottnen. Lägg in i frysen. Bottnarna bör ligga i frysen 6 timmar före montering.
  6. Montering: Ta ut sockerkaksbottnarna ur frysen. Lägg en marängbotten på varje lager sockerkaka. Ställ tårtorna på varandra. Vispa grädden och bred ut den över tårtan. Garnera efter smak och tycke. Förvara i kyl fram till servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MrsC 10 mars 2010

    Så häftig :-) ...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.