- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 dag 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Gamba di pollo confit con salsa di Coca Cola e patate dischetto
Denna rätt gjorde jag tillsammans med min gode vän Guido på Sicilien, då hans systerdotter
gifte sig med borgmästarens son i staden Isnello i Madoniebergen. Borgmästaren, som för övrigt är en väldigt fryntlig man, ville adoptera oss båda på grund av de goda rätterna vi serverade.
Rätten kommer till sin fulländning om man använder urbenade kycklingklubbor i stället för filéer. Filéerna har en tendens att bli lite torra om där inte är skinn på dem.
Smaklig spis!!
Instruktioner
- Marinad:
Blanda honung, tomatpuré, soja och hackad vitlök. Smaka av med salt och chilipulver.
- Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och fördela marinaden över. Låt stå kallt över natten eller i minst 2 timmar.
- Potatis:
Förbered ev. potatispuck (tillagningstid 40 minuter)
Sätt ugnen på 125-150 grader.
- Skala potatisen och skär i mindre bitar.
- Koka potatis i cirka 10 minuter tills den är mjuk. Mosa potatisen och blanda med lite smör, salt och peppar.
Skala och kärna ur äpple. Skär den i 1 cm tjocka skivor. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor.
- Stek aubergine och äpple i lite smör på medelvärme i cirka 5 minuter. Lägg en aubergineskiva i botten på en muffinsform av aluminium. Spritsa potatismos över. Toppa med en äppleskiva.
- Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut och vänd upp och ned på fat.
- Kockens kommentar: Passar till finare kötträtter.
- Kyckling:
Häll lite olja över kycklingen och sätt in formen i ugn i cirka 1 timma och 30 minyter på 125 grader.
- Sås:
Smält smör i en kastrull och vispa ner mjöl.
Häll på balsamvinäger, socker, salt och peppar och låt koka på medellåg värme i cirka 5 minuter.
- Tillsätt coca cola när såsen har börjat tjockna. Låt koka i 5 min.
Publicerat den
3 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar