Cupcakes/muffins med kakdegsfyllning och pyttekakor som dekoration. I Amerika är det inte alls ovanligt att man använder rå kakdeg i bakverk, glass och milkshake. Blir underbart gott!
På Amerikanskt manér bakas dessa cookies med ägg. Det ger en något mjukare och segare kaka jämfört med vanliga svenska småkakor, som är sprödare i konsistensen. Vill du ha knaprigare kakor utesluter du ägget. För extra crunch kan kakorna torkas i ugn på 100 grader i 30-60 minuter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Muffinsen:
Smält smöret och blanda i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör försiktigt i smörblandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt i dessa i äggsmeten.
- Fyll muffinsformar till 3/4 med smeten och placera dem gärna i en muffinsplåt så att de får stöd. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, eller tills muffinsen är torra. Låt svalna helt innan de fylls med kakdeg (cookie dough).
- Cookie Dough:
Vispa smör och socker vitt. Tillsätt sirap, vaniljsocker och äggula och vispa till en jämn smet. Vispa i mjölet och blanda sist i chokladknapparna.
- Rulla 12 hasselnötsstora kulor av knappt hälften av kakdegen, som ska gräddas och användas som dekoration. Placera dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
- Gröp ur en grop i toppen på varje muffins och fyll med 12 ogräddade bollar av den resterande kakdegen.
- Frostingen:
Vispa smöret helt mjukt. Tillsätt marshmallowsfluff och vaniljsocker och vispa till en jämn smet.
- Bred eller spritsa på frostingen och stick i en liten kaka.
Publicerat den
1 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar