Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cookie dough cupcakes

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Cupcakes/muffins med kakdegsfyllning och pyttekakor som dekoration. I Amerika är det inte alls ovanligt att man använder rå kakdeg i bakverk, glass och milkshake. Blir underbart gott! På Amerikanskt manér bakas dessa cookies med ägg. Det ger en något mjukare och segare kaka jämfört med vanliga svenska småkakor, som är sprödare i konsistensen. Vill du ha knaprigare kakor utesluter du ägget. För extra crunch kan kakorna torkas i ugn på 100 grader i 30-60 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Muffinsen: Smält smöret och blanda i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör försiktigt i smörblandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt i dessa i äggsmeten.
  3. Fyll muffinsformar till 3/4 med smeten och placera dem gärna i en muffinsplåt så att de får stöd. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, eller tills muffinsen är torra. Låt svalna helt innan de fylls med kakdeg (cookie dough).
  4. Cookie Dough: Vispa smör och socker vitt. Tillsätt sirap, vaniljsocker och äggula och vispa till en jämn smet. Vispa i mjölet och blanda sist i chokladknapparna.
  5. Rulla 12 hasselnötsstora kulor av knappt hälften av kakdegen, som ska gräddas och användas som dekoration. Placera dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  6. Gröp ur en grop i toppen på varje muffins och fyll med 12 ogräddade bollar av den resterande kakdegen.
  7. Frostingen: Vispa smöret helt mjukt. Tillsätt marshmallowsfluff och vaniljsocker och vispa till en jämn smet.
  8. Bred eller spritsa på frostingen och stick i en liten kaka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.