Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cookie rabarberpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Tänk amerikanska cookies, tänk syrlig rabarber- tänk hjärtligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka pekannötterna grovt. Lägg rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 1 dl muscovadoråsocker, pekannötter och salt i en bunke. Blanda med händerna ihop till en sammansatt och smidig deg.
  3. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar.
  4. Fördela rabarbern i en pajform ca 24 cm i diameter. Strö över 3/4 dl musckovadoråsocker och maizena och blanda runt. Fördela degen över rabarbern i oregelbundna bitar.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna något. Pudra över florsocker och servera pajen ljummen med vispad grädde eller vaniljvisp.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maja75 8 juli 2011

    Jag såg också detta recept i Buffétidningen. Det är superbra och enkelt. Jag hade inget muscovadosocker hemma, men farinsocker fungerade lika bra. Mycket gott med vanlijglass till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.